FAQ

Frågor & Svar

Navringar används om fälgens navhål är större än navet som är på bilen. Eftermarknadsfälgar har ofta ett större navmått än originalfälgarna eftersom de ska passa flera olika bilar, då använder man med fördel navringar för att få ett korrekt navmått. Används inga navringar så riskerar man obalans och vibrationer vid körning, samt att det blir svårare att centrera fälgen vid montering. Notera att originalfälgar vanligtvis inte behöver några navringar, då de är tillverkade att passa perfekt på bilen.
Nej tyvärr, vi har valt att sälja dem i komplett kit med 4 st navringar / centreringsringar.
De flesta navringar vi säljer är tillverkade i plast, men vissa kan vara tillverkade i aluminium. För mer information se produktbeskrivningen för respektive produkt.
Bilens hjulnav: Demontera hjulet och mät med exempelvis ett skjutmått. Du kan även kontrollera de flesta bilars navmått på hemsidan www.Wheel-Size.com. På engelska heter navmått = Center Bore (CB). Fälgarna: Navmåttet brukar stå på insidan av fälgen, men det går givetvis att mäta också, dock kan det vara lite dåligt med utrymme för att använda ett skjutmått, var noga med att mäta flera gånger så att det blir korrekt.
Välj det yttermått som stämmer för dina fälgar, välj därefter innermåttet som är bilens navmått, då filtreras produkterna enligt dina val. Du kan även söka genom att skriva in exempelvis 72,6 till 57,1 (ytter- och innermått).
Navringar används främst till lättmetallfälgar, dvs. aluminiumfälgar, magnesiumfälgar osv., de brukar ej passa eller behövas till plåtfälgar.
Nej, tyvärr inte. Navringarna skickas i slumpvald färg beroende på vilken storlek dem har. Kontakta oss gärna innan beställning för att få reda på den exakta färgen.
Om du mot förmodan inte hittar din storlek på navingarna så kan vi eventuellt specialtillverka en uppsättning centrumringar mot en tilläggskostnad. Kontakta oss för mer info.
Om hjulnavet och fälgen inte rengjorts ordentligt innan montering av navringarna så finns det en chans att de sätter sig, dvs. fastnar. Detta gäller särskilt för navringar i aluminium, de kan fastna ordentligt och bli ett bekymmer att få loss, men även ringar i plast kan fastna en aning. Vi rekommenderar att både fälg och nav rengörs innan montering samt skyddas med exempelvis ett tunt lager kopparpasta eller smörjfett. Har ringarna fastnat så kan man exempelvis använda en mindre skruvmejsel eller liknande och lossa dem lite i taget, väldigt försiktigt för att varken skada fälgen eller navringarna, beroende på vilken "tjocklek" dem har, dvs. hur mycket de bygger på i navet.
På engelska heter dem Hub Centric Rings eller Spigot Rings.
Leveranstiden är cirka 1-3 vardagar från utskick och de flesta produkter levereras direkt hem i din brevlåda (exempelvis navringar).
Nej tyvärr, vi bedriver endast onlineförsäljning. I vissa enstaka fall, om du bor på samma ort, så skulle vi kunna leverera produkterna samma dag, kontakta oss för mer info.
Har du några övriga frågor som inte finns med här? Kontakta oss gärna så hjälper vi dig. Ps, kika gärna runt på hemsidan så kanske du ändå hittar svaret i exempelvis produkttexterna, köpvillkoren, integritetspolicyn och liknande.